S-Pankin asuntorahasto ostaa SRV:ltä 27 asuntoa Tampereelta ja Jyväskylästä

S-Pankin asuntorahasto ostaa SRV:ltä 27 asuntoa Tampereelta ja Jyväskylästä

SRV ja S-Pankin tytäryhtiön hallinnoima asuntorahasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen 27 valmiin asunnon kaupoista. SRV:n omaperusteisesti rakennetut asunnot sijaitsevat Tampereella ja Jyväskylässä. Asunnot ovat yksiöitä ja kolmioita. Ostajana toimii S-Pankin tytäryhtiön FIM Varainhoito Oy:n hallinnoima FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto. Rahastolla on S-Asuntorahasto-niminen osuussarja ja sijoittajamääriensä perusteella se on Suomen suosituimpia asuntorahastoja.

Kaupan kohteena olevat asunnot ovat kolmessa asunto-osakeyhtiössä. Asunto Oy Tampereen Wallesmanni sijaitsee aivan Tampereen Uros Live areenan kyljessä. 17-kerroksinen asuintalo valmistui joulukuussa 2020. 8-kerroksinen Asunto Oy Tampereen Pyynikin Pyhäranta valmistui myös joulukuussa 2020. Talo sijaitsee luonnonsuojelualueen vieressä upean Pyynikkiharjun ja Pyhäjärven maisemissa. Syksyllä 2019 valmistunut Asunto Oy Jyväskylän Holvi sijaitsee Jyväskylän keskustassa torin kulmalla. 7-kerroksisen talon ensimmäisessä kerroksessa on liiketiloja.

”Nämä kasvukeskuksissa hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevat asunnot soveltuvat hyvin vuokralla asumiseen. SRV:n omaperusteiset kohteet on suunniteltu niin toimiviksi perheasunnoiksi kuin mukavuutta ja helppoa asumista kaipaavalle”, sanoo SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi.

FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahaston rahastonhoitaja Juho Santaharju kommentoi kauppoja: ”Sijoitamme vuokra-asuntoihin pitkäjänteisesti, ja nämä valmiit, laadukkaat asunnot ovat sijainniltaan erinomaisilla paikoilla kasvavan Tampereen ja kehittyvän Jyväskylän keskustojen läheisyydessä.”

Omaperusteisella hankkeella tarkoitetaan SRV:n itse kehittämää hanketta, jota ei rakentamisen aloituksen yhteydessä ole vielä myyty. Tällaisessa hankkeessa SRV kantaa sekä myynti- että rakentamisriskin, ja hanke tuloutuu kohteen valmistuttua ja asuntojen myynnin mukaan. Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista. SRV rakentaa asuntoja kasvaviin kaupunkikeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen.

Lähde: News Cision