Klarna tuo ensimmäisenä toimijana PSD2:n hyödyt kuluttajille Suomeen – verkkopankkimaksaminen helpottuu

Klarna lanseeraa uuden maksutavan, jonka avulla kuluttajat voivat maksaa omilla pankkitunnuksillaan turvallisesti joutumatta käyttämään pankkien toisinaan kankeita käyttöliittymiä.

Klarna lanseeraa ensimmäisenä Suomessa palvelun, joka tuo syyskuussa 2019 voimaanastuneen PSD2-maksupalveludirektiivin hyötyjä kuluttajien saataville Suomeen. Uuden maksutavan ansiosta kuluttajat voivat maksaa Klarnan sovelluksessa pankkitililtään ilman, että he joutuvat kulkemaan pankkien käyttöliittymien läpi.

”PSD2-direktiiviä hyödyntävä, uusi maksutapamme nopeuttaa ja sujuvoittaa maksamista erityisesti ostettaessa mobiililaitteilla. Klarnan asiakkaat ovat Suomessa ensimmäisiä, jotka pääsevät hyötymään PSD2-direktiivin eduista”, kertoo Klarnan Suomen toimitusjohtaja Jani Tyyni.

Turvallisia ostoksia entistä helpommin

Uusi palvelu hyödyntää Suomessa toimivien pankkien olemassa olevia mobiilipankki- ja PSD2-rajapintoja, joiden avulla pankit mahdollistavat kuluttajille turvalliset ostokset. Kuluttajat tunnistautuvat Klarnalle ja Klarna puolestaan tunnistautuu pankeille sovellusrajapinnan välityksellä. Ratkaisu on suunniteltu asiakkaiden turvallisuutta silmällä pitäen, eikä asiakkaan henkilö- tai maksutietoja jatkossakaan luovuteta verkkokaupoille.

Klarna käyttää tiedonsiirrossa alan hyväksyttyjä salausmenetelmiä ja varmenteita. Klarna on tehnyt myös yhteistyötä Finanssivalvonnan kanssa varmistaakseen, että järjestelmä noudattaa PSD2-maksupalveludirektiivin säännöksiä ja lakeja.

Muualla Euroopassa uusi maksutapa on jo kymmenien tuhansien kauppiaiden ja miljoonien asiakkaiden käytössä, ja se lanseerataan Klarnaa käyttäviin suomalaisiin verkkokauppoihin asteittain alkuvuodesta 2020.