​Visa ja Vipps yhteistyöhön koko Euroopassa

Yhteistyö tuo pankeille uusia mahdollisuuksia mobiilimaksupalveluiden kehittämiseen.

Lontoo 3.9.2020 –Visa (NYSE: V) ja Norjan suurin mobiilimaksusovellus Vipps ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tarkoitus on saada mobiilimaksut yhä useamman käyttöön Euroopassa. Visan asiakkaat ja kumppanit voivat tästä lähtien hyödyntää Vippsin alustaa omien digitaalisten lompakoidensa luomiseen ja tarjota omille asiakkailleen näin uusia tapoja maksaa, vastaanottaa maksuja ja hallita rahankäyttöään.

Koronapandemian myötä siirtyminen turvallisten digitaalisten maksujen pariin on kiihtynyt koko maailmassa, ja yhä useampi kuluttaja ja yritys on valinnut digitaalisen maksamisen ensisijaiseksi maksutavakseen. Euroopassa yli 75 % Visa-maksuista tehdään verkossa tai lähimaksuna, ja kesäkuussa 2020 kahdessakymmenessä Euroopan maassa nähtiin jopa yli 25 % kasvua verkko-ostoksissa edellisvuoteen nähden.

“Elämä ilman käteistä on Pohjoismaissa jo tuttua, ja nyt siirrymme enenevissä määrin myös kohti kortittomia maksuja. Johtavana maksubrändinä me Visalla haluamme tarjota turvalliset maksut kaikille riippumatta siitä, missä ja miten maksetaan. Yhteistyö Vippsin kanssa tarjoaa pankeille mahdollisuuden kehittää omia digitaalisia maksutuotteitaan ja digitaalisia lompakoita ja vastata näin kuluttajien kysyntään hoitaa yhä useampi maksu mobiilissa”, kertoo Visa Suomen, Ruotsin ja Baltian maajohtaja Riikka Salminen.

Mikä on Vipps?

Vipps on norjalainen maksusovellus, jonka avulla kuluttajat voivat lähettää ja vastaanottaa rahaa sekä maksaa ostoksia yhdellä klikkauksella. Sovellus julkaistiin 2015 ja se hallitsee tällä hetkellä 85 % Norjan mobiilimaksumarkkinasta. Kotimaassaan sillä on käyttäjiä jo 3,7 miljoonaa eli lähes 70 % norjalaisista on ladannut sovelluksen. Viimeisen vuoden aikansa Vippsillä tehdyt rahansiirrot ovat lisääntyneet 145 %.

“Haluamme laajentua kansainvälisesti ja tehdä sen yhteistyökumppaneiden avulla, Uskomme siihen, että yhdistämällä Visan digitaalisten maksujen osaamisen ja Vippsin mobiililompakon menestystarinan saamme aikaan taikaa! Annamme eurooppalaisille pankeille mahdollisuuden tarjota omille asiakkailleen älykkäämpiä ja yksinkertaistettuja digimaksuja. Yhdessä Visan kanssa pääsemme hyödyntämään kaikkea oppimaamme, kokemaamme ja kehittämäämme luodaksemme palveluja, jotka helpottavat ihmisten elämää”, iloitsee Vippsin toimitusjohtaja Rune Garborg.

Lähde: MyNewsDesk