Suomessa vahvasti etabloitunut työvoimanhallinnan edelläkävijä Quinyx sai 50 miljoonan dollarin rahoituksen

Tekoälypohjaiseen työvoimanhallintaan erikoistunut Quinyx ilmoitti tänään Battery Venturesin johtamasta 50 miljoonan dollarin rahoituskierroksesta. Quinyx on työntekijätyytyväisyyteen keskittyvä työvoimanhallintajärjestelmä. Yhtiön Suomen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

30.11.2021 Boston, London, Stockholm, HelsinkiSuomessa vahvasti toimiva ruotsalaislähtöinen Quinyx tarjoaa asiakasyrityksilleen SaaS-pohjaisen työvoimanhallintajärjestelmän, jossa yhdistyvät työvuorojen suunnittelu, työaikakirjaukset, analytiikka, viestintä ja tehtävienhallinta. Suomessa Quinyxillä on 130 yritysasiakasta, joihin lukeutuvat muun muassa GiganttiBarona LogistiikkaFimlabClas OhlsonFinnkinoOmaeläinklinikkaMusti ja MirriPuuiloCoorPartioaittaAssistor ja Suomalainen kirjakauppa.


Yhtiön kasvu on viimeisen vuoden aikana ollut erittäin suuri. ”Järjestelmämme ei pelkästään optimoi työvoimaa, vaan parantaa myös henkilöstötyytyväisyyttä. Olemmekin otettuja siitä, että ainutlaatuinen kasvupotentiaalimme tunnistetaan ison rahoituksen nimissä. Asiakasyrityksemme saavuttavat Quinyxin avulla kustannussäästöjä sekä myös myynnin kasvua paremman palvelutason kautta. Nämä yhdessä nostavat tietysti liiketoiminnan kannattavuutta”, Quinyxin maajohtaja Paulus Maasalo kertoo.

Etenkin vuorotyöläisten aloilla on viime aikoina koettu suurta työvoimapulaa. Maailmassa on 2,7 miljardia vuorotyöläistä, mikä tarkoittaa lähes 80 % maailman koko työvoimasta. Vuorotyöläisiä ovat esimerkiksi monet terveydenhuollon työntekijät, lähetit, ravintolatyöntekijät ja kaupan alan henkilöstö. ”Tämänpäiväinen uutinen vaikuttaa merkittävästi koko työvoimanhallinnan toimialaan ja heijastuu laajalti vuorotyöpohjaisiin yrityksiin. Tämä rahoituskierros osoittaa sen, että Quinyx on tuotteena ja yrityksenä erittäin hyvässä kunnossa”, Maasalo jatkaa.

”Quinyxin järjestelmä ei tietenkään poista työvoimapulaa, mutta se auttaa työnantajia työvoimanhallinnassa – esimerkiksi vähittäiskaupan sekä majoitus- ja ravintola-alan saralla”, sanoo Michael Brown, tuoreen rahoituskierroksen johtaman Battery Venturesin edustaja. ”Quinyxin kasvupotentiaali on ilmeinen. Seuraamme ilolla, kuinka yhtiö skaalautuu aina vaan isommaksi nykypäivän taloustilanteessa.”

Quinyxin perustaja ja toimitusjohtaja Erik Fjellborg iloitsee mahdollisuudesta innovoida ja laajentua entistäkin nopeammin. ”Pandemia on muuttanut sitä, missä ja milloin työntekijät haluavat tehdä töitä. Koronaan liittyvät rajoitteet ovat tuoneet organisaatioille omat lisähaasteensa. Järjestelmämme ytimessä ovat aina olleet tuntityöläiset ja heidän työnantajansa. Uuden sukupolven teknologiamme ansiosta olemme eturintamassa näillä innovaatioita kaipaavilla markkinoilla. Tämä kaikki tukee missiotamme parantaa miljoonien vuorotyöläisten elämää”, Fjellborg toteaa.

Lähde: STT Info