Liki 700 000 eurolla tekee paljon Hyviä tekoja – Säästöpankkiryhmältä vuonna 2019 lahjoituksia 600 kohteelle

Vastuullisuus näkyy suomalaisessa Säästöpankkiryhmässä esimerkiksi vuosittaisena Hyviä tekoja -kampanjana. Paikalliset Säästöpankit päättävät lahjoituskohteensa omalla alueellaan paikallisten asukkaiden tekemien ehdotusten ja neuvoa-antavan äänestyksen pohjalta. Vuonna 2019 lahjoituksia tehtiin yhteensä 673 226 euron edestä lähes 600 eri kohteeseen.

600 lahjoituskohdetta – ja tarinaa

”Säästöpankki on pienten puolella – ja tämä näkyy myös lahjoituskohteissa. Vuonna 2019 lahjoituskohteita oli liki 600 ja niissä korostuivat edellisvuoden tapaan lapset ja nuoret”, kertoo Säästöpankkiryhmän markkinointi– ja viestintäjohtaja Laine Spellman. Lahjoituksia saivat mm. nuoriso- ja liikuntayhdistykset, syöpäsäätiöt sekä vapaaehtoisvoimin toimivat hyväntekeväisyystahot.

”Meidän olemassaolomme tarkoitus on tukea paikallista elinvoimaisuutta ja Hyvät teot on siihen yksi oiva tapa. Lahjoituskohteita on paljon ja se sopii hyvin Säästöpankille – me pystymme oikeasti auttamaan myös pienempiä toimijoita. Monelle kohteelle pienempikin lahjoitus voi olla hyvin merkityksellinen. Kynnys lahjoitusten hakemiseen Hyviä tekoja -kampanjan kautta nettisivuilla on matala. Samalla hyvää tekevä yhdistys voi tehdä myös omaa toimintaansa muillekin tunnetuksi”, Spellman sanoo.

Icehearts – lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisten aikuisten tuki

Paikalliset Säästöpankit valitsevat itse lahjoituskohteensa, kampanjan aikana kansalaisilta tulleet ehdotukset huomioiden. Esimerkiksi Turun seudulla paikalliselta Säästöpankilta isoimman lahjoituksen sai Icehearts-järjestö, joka toimii lasten hyväksi joukkueurheilun kautta.

Iceheartsin toiminnan kautta 650 lasta ja nuorta saa mielekästä tekemistä vapaa-ajalleen ja turvallisten aikuisten tuen. ”Säästöpankin lahjoituksella saadaan lapsille ja nuorille lisää kokemuksia. Lahjoituksen turvin pystyimme esimerkiksi käymään 15 pojan ryhmän kanssa Eerikkilän urheiluopistolla. Lahjoituksella pyritään myös turvaamaan se, että jokaisella toimintaamme osallistuvalla lapsella on harrastaessaan vuodenaikaan nähden oikeanlaiset vaatteet. Rahaa on käytetty myös lasten välipaloihin. Iso kiitos todella arvokkaasta lahjoituksesta!”, Icehearts-kasvattaja ja -valmentaja Niko Valikainen kertoo.

Mihin Hyviä tekoja 2020? – jokainen voi vaikuttaa

Säästöpankin Hyviä tekoja -kampanja käynnistyy taas 10.2.2020. Kuka tahansa voi ehdottaa sopivaa lahjoituskohdetta, ympäri Suomen. Sopivat kohteet tulevat nettisivuillemme näkyviin ja neuvoa-antavaan äänestykseen.

Spellman summaa: ”Näemme, että tässä ajassa Hyville teoille on erityistä tilausta. Ja me tahdomme omalta osaltamme olla tukemassa ja mahdollistamassa hyvää tekevien tahojen toimintaa Suomessa. Vastuullisuus on Säästöpankkiryhmän DNA:ssa”.

Lähde: MyNewsDesk